OVER Annemarijn Laan

De passie voor dieren zat er al vroeg in, als kleuter ging ik al mee tijdens het mennen met de Welsh-pony’s van mijn opa, en toen ik eindelijk 8 jaar werd, was ik iedere dag op de manege te vinden. Het begin van een leven lang tussen en op de paarden.

DSC00688Na het gymnasium ben ik gestart met de opleiding humane fysiotherapie met als uiteindelijk doel dierfysiotherapeut te worden.
Sinds mijn afstuderen in 2000 werk ik in een grote humane fysiotherapiepraktijk in Amsterdam met als specialisatie oedeemtherapie. Sinds 2002 behandel ik met veel succes met kinesiotape, ook wel medical taping genaamd. Dit kan als een geweldige ondersteuning van de behandeling werken, zowel bij mens als paard.
Als humaan fysiotherapeut was ik BIG-geregistreerd en aangesloten bij KNGF, NVFL en MLDV. Door de jaren heen heb ik meerdere cursussen gevolgd met betrekking tot medical taping.

Na de eerste jaren in de humane praktijk, waarin ik de nodige ervaring en fingerspitzengefuhl kon opbouwen, groeide het gevoel dat de gereedschapskist van een fysiotherapeut voor mij te beperkt is.
Ook wilde ik graag de frisse buitenlucht in met mijn laarzen aan, en van mijn passie mijn beroep maken. Zo kwam ik terecht bij osteopathie voor dieren en de eerste module bij ICREO was een openbaring voor mij: alle puzzelstukjes vielen op hun plaats.

Mijn speciale aandacht en ervaring gaan uit naar bindweefselproblematiek, oedeem en littekenbehandeling. Mijn kennis daarover heb ik samen kunnen brengen in mijn afstudeerthesis voor ICREO: “Segmentale symptomen van de huid en het onderhuids bindweefsel bij het paard “

ICREO thesis Annemarijn Laan

Mijn jarenlange ervaring in de humane praktijk, mijn diepgewortelde passie voor dieren en alle opgedane kennis in de jaren dat ik de opleiding van ICREO volgde, hebben ervoor gezorgd dat ik nu mijn ultieme wens tot uitdrukking heb gebracht in het starten van mijn eigen osteopathie-praktijk voor dieren.
Ik ben als osteopaat ICREO-gediplomeerd sinds 2011.
Zowel in mijn werk als oedeemtherapeut en als osteopaat is het belangrijk je kennis up-to-date te houden en daarom volg ik geregeld cursussen en bijscholingen.

Ik woon in Bloemendaal, samen met mijn man en twee kinderen, een stuiterbal-hond en een grote kat.

Ik heb samen met twee collega’s in 2017 de eerste Nederlandse beroepsvereniniging voor Dierosteopaten opgericht: de NVDO (Nederlandse Vereniging voor Dierosteopathie), waarvoor ik als secretaris in het bestuur zit

facebook-logo-square twitter-logo-square linkedin-logo-square2 pinterest

Privacyverklaring