OVER Annemarijn Laan

De passie voor dieren zat er al vroeg in, als kleuter ging ik al mee tijdens het mennen met de Welsh-pony’s van mijn opa, en toen ik eindelijk 8 jaar werd, was ik iedere dag op de manege te vinden. Het begin van een leven lang tussen en op de paarden.

DSC00688Na het gymnasium ben ik gestart met de opleiding humane fysiotherapie met als uiteindelijk doel dierfysiotherapeut te worden.
Sinds mijn afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam in 2000 werkte ik in een grote humane fysiotherapiepraktijk in Amsterdam met als specialisatie oedeemtherapie.
Als humaan fysiotherapeut was ik BIG-geregistreerd en aangesloten bij KNGF, NVFL en MLDV. Door de jaren heen heb ik meerdere cursussen en nascholingen gevolgd en dit proces van leren stopt natuurlijk nooit.

Na de eerste jaren in de humane praktijk, waarin ik de nodige ervaring en ‘fingerspitzengefuhl’ kon opbouwen, groeide het gevoel dat de gereedschapskist van een fysiotherapeut voor mij te beperkt is.
Ook wilde ik graag de frisse buitenlucht in met mijn laarzen aan, en van mijn passie mijn beroep maken. Zo kwam ik terecht bij osteopathie voor dieren en de eerste module bij ICREO was een openbaring voor mij: alle puzzelstukjes vielen op hun plaats.

Inmiddels ben ik sinds 2015 fulltime werkzaam in mijn eigen dierosteopathie praktijk en heb ik de humane fysiotherapie achter mij gelaten.

Mijn speciale aandacht en ervaring gaan uit naar bindweefselproblematiek, oedeem en littekenbehandeling. Mijn kennis daarover heb ik samen kunnen brengen in mijn afstudeerthesis voor ICREO: “Segmentale symptomen van de huid en het onderhuids bindweefsel bij het paard “

ICREO thesis Annemarijn Laan

Mijn jarenlange ervaring in de humane praktijk, mijn diepgewortelde passie voor dieren en alle opgedane kennis in de jaren dat ik de opleiding van ICREO volgde, hebben ervoor gezorgd dat ik nu mijn ultieme wens tot uitdrukking heb gebracht in het starten van mijn eigen osteopathie-praktijk voor dieren.
Ik ben als osteopaat ICREO-gediplomeerd sinds 2011.

Ik woon in Bloemendaal, samen met mijn man en twee kinderen, een stuiterbal-hond en een Quarab-merrie met een eigen mening.

Op het prachtige en landelijke terrein van paarden- en hondenschool Van Stal in Amstelveen bevindt zich mijn knusse mini-praktijkje voor de behandeling van gezelschapsdieren.

Ik heb samen met twee collega’s in 2017 de eerste Nederlandse beroepsvereniniging voor Dierosteopaten opgericht: de NVDO (Nederlandse Vereniging voor Dierosteopathie). Zie voor meer informatie over de beroepsvereniging: www.nvdierosteopathie.nl

Geregeld geef ik lezingen in het hele land waarin ik de deelnemers wil enthousiasmeren om samen met mij door een osteopatisch brilletje naar hun dier en hun eigen lichaam te leren kijken, waarbij mijn doel is om iedereen het eureka-gevoel mee te geven dat mij tijdens de eerste module van de opleiding dierosteopathie overviel. En nog steeds, na al deze jaren waarin ik dit fantastische beroep dag in, dag uit mag beoefenen, ervaar ik datzelfde gevoel!

facebook-logo-square twitter-logo-square linkedin-logo-square2 pinterest

Privacyverklaring