Blanche

blancheEn toen kwam Blanche-le-Blanc in ons leven.

Een lieve vierjarige draversmerrie die niet hard genoeg liep (of wilde lopen..). De tweede week na haar komst op stal kwam Annemarijn Laan op ons verzoek om haar te behandelen. Enerzijds preventief omdat ze ‘omgeschoold’ moest worden en anderzijds om te kijken of ze in haar trainingsleven wellicht blokkades of andere problemen had opgelopen.
Annemarijn heeft haar uitgebreid behandeld op haar eigen rustige wijze. Rust en ontspanning bij de pony, duidelijke uitleg of juist overleg en vragen voor de eigenaar. Conclusie een gezonde pony met een kleine blokkade bij haar staart die inmiddels was behandeld. De omscholing kon beginnen.
Na vijf maanden ontstonden wat problemen bij het inrijden; protest en bokgedrag. Ook was de stand van haar hoeven door de hoefsmid inmiddels fasegewijs aangepast. Kortom veel veranderingen in haar lijn en leven.

In aansluiting hierop én om uit te sluiten dat er lichamelijke redenen waren voor haar gedrag kwam Annemarijn haar voor een tweede keer behandelen. Meer spanning dit keer maar Annemarijn liet zich niet uit het veld slaan en met veel geduld wist ze alle wervels te pakken te krijgen. Wederom een prima resultaat. Na een week rust en op advies van Annemarijn zijn er aanpassingen aangebracht in de training en is een extra kuur voor de lever gegeven om haar te ondersteunen.
Stapje voor stapje verder met deze jonge pony. De volgende afspraak staat in de planning om haar optimaal te begeleiden in deze ingrijpende omscholing van loopmachine naar gezellige veelzijdigheidspony.Vanzelfsprekend onder de deskundige begeleiding van Annemarijn Laan!

(Marike, april 2013)