Indi en Piney

indi (1)Annemarijn behandelt zowel mijn paard als onze hond. Bij allebei zijn de behandelingen erg ontspannen en relaxed. Annemarijn is erg geduldig en legt veel uit.
Onze Australian Shepherd Indi was nog nooit een dag ziek geweest, totdat ze na intensief spelen of met een balletje gooien kreupel begon te lopen. We hebben dit even aangekeken maar het bleef terugkomen.Toen ik haar meenam naar Annemarijn ging Indi er meteen voor liggen en vond de behandeling helemaal prima, het kreupel lopen is al heel erg verbeterd en ze beweegt lekker soepel!
pineyPiney kwam bij mij met de nodige fysieke problemen en het werd al snel duidelijk wat een osteopaat voor haar betekent. Aangezien ze een tijd in het hoge noorden heeft gestaan hadden we daar een fijne osteopaat, maar ja, dat is eenmaal terug in de Randstad niet zo handig!
Ik zag op stal de folder van Annemarijn liggen en besloot een afspraak te maken. En wow, wat ben ik blij met jou als osteopaat! Piney is er zo veel beter door geworden, en ik kan je niet vertellen hoe blij ik daar mee ben. Ze beweegt vloeiend, soepel, met kracht en heeft plezier in haar werk. Ze is op dit moment al beter dan dat ze ooit geweest is, en ik kan niks anders zeggen dan DANK JE WEL!!! Dank je wel voor het feit dat Piney en Indi zich weer top voelen, en dank je wel dat ik een dagje met je mee mocht lopen. Ik hoop net zo goed te worden als jij. Op naar de volgende behandelingen! (Sophie)

Zerline

zerline
Na de eerste behandeling van mijn hovawart Zerline door Annemarijn zag ik al zoveel verschil in de beweging van Zerline. Ze was veel soepeler maar zat ook duidelijk geestelijk beter in haar vel. En langzaamaan zag ik dat Zerline weer haarzelf werd.
De tweede behandeling heeft dat nog meer ondersteund en afgesproken is om haar 1 keer per jaar preventief te laten behandelen.
De eerste keer is Annemarijn bij mij thuis geweest en dat is mede voor de hond ontspannend, maar door haar fijne manier van omgang met mens en dier is de sfeer überhaupt heel ontspannend. De tweede keer was in haar praktijk maar heb ik dat precies eender beleefd. (Astrid van hondenschool de Spoorlijn)

Levade’s Q

Q
Enkele maanden geleden kreeg ik een folder over de werkwijze van Annemarijn in handen en deze sprak mij aan, maar omdat ik niet het meest makkelijke paard voor een therapeut heb, moest ik het allemaal nog maar even afwachten. Diverse therapeuten zijn bij mijn paard geweest en was er eigenlijk geheel mee gestopt omdat het eerder slechter als beter met mijn paard gesteld was als er een therapeut langs was geweest voor hem.
Gelukkig klikte het tussen mijn paard en Annemarijn zeer goed en nu, twee behandelingen later zit mijn paard letterlijk veel beter in zijn vel. Hij heeft veel meer balans en zijn spiermassa begint zich eindelijk te verdelen in plaats van “op te kroppen”.
Al met al ben ik blij dat ik gebeld heb naar Annemarijn en toch “weer” aan een therapeut voor mijn grote vriend ben begonnen! (Elvira)

Luna

Luna 1
Ik, mama, Luna en Armani willen je ontzettend bedanken voor alles wat je voor ons heb betekend.
Wij kwam bij jou via Anne van Diemen.
Luna had heel erg last van de rug,heup en benen. Zodanig dat Luna alleen nog veel lag, achterbenen bijna niet gebruikte en wanneer ze deze wel gebruikte er telkens doorheen zakte.
Zitten was bijna geen optie voor Luna, je zag dat ze pijn had. Na jou gebeld te hebben had je gelukkig snel tijd.
Bij binnenkomst was Luna wat onrustig. Maar al snel had je Luna bij je; eerst op de grond, later op de bank.
Daar begonnen onze ogen groot open te staan. Met een soort tovervingers liet je Luna ontspannen en viel ze zowat in slaap. Je liet ons zien waar er reactie was van het lichaam, dat de haren anders waren en waar de pijnpunten zaten.
Uiteindelijk was Luna helemaal ontspannen. De dag erna is er veel veranderd voor Luna. Ze begon veel losser te lopen, makkelijker de bank op en af.
Door het vertrouwen wat ik in je had gekregen heb ik je ook mijn bijrijdpaard Armani laten behandelen. Erg stram, moeite met buigen en wenden, veel moeite met de achterkant en reactie bij aanraking op de rug.
Je hebt Armani behandeld en ingetaped. Ik begon al snel verandering te merken na je advies om tijdelijk even veel voorwaarts en rechtuit te rijden.
Ik wil je nog hartelijk bedanken voor alles wat je voor onze liefdes hebt gedaan.
We zien je bij de volgende afspraak voor Luna.
Luna 2

Tibor

tibor 2
Wij kregen in augustus 2013 te horen dat onze toen 5-jarige Zwitserse herder artrose had in zijn linkerheup en zijn onderrug waardoor hij niet meer kon springen, met moeite omhoogkwam en mank liep.
Via het internet zijn wij bij Annemarijn terecht gekomen en zelf ervaring hebbende bij een osteopaat
hadden we goede hoop dat hij er baat bij zou hebben,
Hij reageert erg goed op de behandelingen, nog beter dan we hadden gehoopt.
Kribbig en pikkerig van de pijn de ene dag en als Annemarijn hem behandeld heeft weer onze
vertrouwde, vrolijke,lieve hond de dag daarna.
Annemarijn houdt onze Tibor zo goed mogelijk soepel en in balans zodat hij nog kan genieten van alles.
Tibor en wij zijn super blij met Annemarijn!!
Simon en Nicole.

Phenicia

Phenicia 11-10-2014 (1)
Hi Annemarijn, I am already very impressed with the result, Phenicia (19yr old cat) seems much more lively and joyful, and she is no longer sensitive when I stoke her lower back. Thank you very much for the great work! (Sandrine)

Bertus

Foto Bertus
Hi Annemarijn, hierbij een update over Bertus. Wat een verandering na één behandeling! Van een hondje dat enkel op zijn kussen lag, niet meer aanhalig was naar een ‘vrolijke Frans’ die weer wilt spelen, kluiven en weer lekker in zijn vel oogt.
Tijdens de speurlessen viel het anderen ook op dat hij een stuk relaxter overkomt. Zijn houterige loopje is verdwenen en hij loopt zelfs voor op in de groep. Dit is de Bertus zoals we hem kennen en graag zien. We zijn blij dat ons is aangeraden om een osteopaat te bezoeken. Wij hebben een afspraak gemaakt met het idee ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, omdat wij geen ervaring hebben op dit gebied, maar zijn heel blij dat we osteopathie voor honden ontdekt hebben. Wat een verschil, super bedankt! (Jessica)

Tamara en Tjebbe

Tam en Tjebbe
Ik heb 2 Friese paarden, Tamara van 16 en Tjebbe van 8. Tamara is eigenlijk altijd scheef geweest, maar met veel recht richten en goede instructie is ze goed te rijden. Daarom komt Annemarijn ook regelmatig langs om alles los en soepel te houden.
De eerste keer dat Annemarijn was geweest heeft Tamara een week door het land gerend om te wennen aan het feit dat alles los zat. Tjebbe doen we alleen voor controle omdat hij net met rijden begon toen Annemarijn voor het eerst kwam. Hij is daarom lekker los en soepel in zijn lijf en kan alle oefeningen aan.
Annemarijn vertelt wat ze voelt en legt alles duidelijk uit. Ik en mijn paardjes zijn erg blij met haar. (Els)

Bou

bou
Ongeveer twee jaar geleden kwamen wij in contact met Annemarijn, omdat onze hond Bou vaak met haar hoofd scheef liep. Wij waren benieuwd waar dat vandaan kwam en een osteopaat leek ons de meeste geschikte deskundige om daar naar te kijken.
Het was mooi om te zien hoe Bou zich aan onderzoek en behandeling overgaf, maar ook hoe Annemarijn zich aanpast aan wat de hond aangeeft wat betreft de aanraking.
Een aantal weken na de behandeling liep Bou rechter met haar hoofd, bewoog ze zich soepeler en was het geen probleem meer om de staart aan te raken.
Voor ons was dit aanleiding om Annemarijn te vragen of zij een lezing kon geven over osteopathie en de waarde ervan voor (sport)honden op de Kynologen Club Amsterdam. Zij gaf een uitstekende lezing met een mooie beeldpresentatie! Annemarijn is niet alleen een prima behandelaar, maar ook een goede ambassadeur voor de osteopathie voor dieren, in dit geval honden. (Margot en Martijn)

Klaartje Muijser, eigenares Hurricane Hipica, Tarifa, Spanje

December 2013
Hey! Moet even met je delen dat ’t eerste wat een vriendin zei toen ze de wei op liep, is ” wat hebben jouw paarden allemaal lekker rechte ruggetjes”.
Maravilla VLIEGT over t strand; ik moest hem altijd na de eerste sprint een beetje pushen, maar nu loopt hij super; ik had vandaag tranen in mn ogen, zooooo cool!! DANKJEWEL!!!
Alle paarden hebben trouwens werklust; ze staan allemaal bij de deur van de wei en zeggen “neem mij, neem mij!!”
espartaco
havana maravilla
tarik

Bowie

BOWIE (teefje kruising Border Collie x Friese Stabij)

Hoi Annemarijn,
ik wil je nogmaals bedanken voor je goeie zorg aan Bowie! Zij is echt bijzonder goed opgeknapt en loopt buiten een stuk relaxter! Houdt haar staart ook wat meer omhoog, net of ze voorheen veel pijn heeft geleden en dat nu verholpen is.
Het viel de trainers afgelopen zaterdag ook allemaal op. Drie mensen, afzonderlijk van elkaar, zeiden allemaal dat Bowie er zo goed uitzag en relaxter overkwam, en daar worden wij dan weer blij van 🙂
Dit gaan we er zeker inhouden, dus tot ziens in het nieuwe jaar!
Bowie

Perra

Annemarijn, kan je toveren? We zien een heel andere Perra! Levenslustig, vrolijk, alert, soms een beetje speels! Blije, zachte oogjes. Wij zijn zo ontzettend blij!
Haar conditie zijn we nu langzaam aan het opbouwen.
Naar andere honden is zij ook weer veel liever: niet dat snauwerige, soms zelfs bijtende gedrag( maar ja, als je je niet lekker voelt!)
Annemarijn, zelf willen wij natuurlijk graag dat het met onze lieve Perra zo goed blijft gaan. Als jij denkt dat nog een behandeling, of regelmatige behandeling van jou goed voor haar is dan maken we heel graag weer een afspraak met je.
(september 2013)
Perra

Whinney

Drie jaar geleden kocht ik Whinney. Ik kwam vers van de manege, maar ik dacht dat ik met jaren ervaring het allemaal wel wist. Maar ik was verstandig, dus ik ging op zoek naar een paard dat ook al wat ervaring had. Één paard bekeken en meteen verliefd. Dus Whinney ging mee naar huis. Mijn én haar ervaring vielen een beetje tegen. Whinn liep het liefst zonder verbinding, met een weggedrukte rug, in haar eigen houdinkje. Bloed, zweet en tranen heeft ze me gekost. Ik kreeg er geen grote volte uit zonder te bokken.

Omdat ik Annemarijn al heel lang kende, heb ik haar gebeld om eens bij mijn paard te komen kijken. Ik was nog een beetje huiverig, want ik wist maar weinig van osteopathie. Ik had wel wat gehoord over grote hamers en wervels weer op z’n plek slaan. Maar gelukkig viel dat alles mee. In alle rust werd mijn merrie (die soms best een drama-queen kan zijn) behandeld. Niks grote hamers, maar gewoon alleen twee handen. Maar heel rustig het lichaam afvoelen, waar het probleem zit, en dat behandelen.

Na de behandeling eerst een weekje rustig aangedaan, en toen weer gaan rijden. Het verschil was duidelijk te voelen. Ik heb meteen Annemarijn gesmst dat het wel leek alsof ik op een golfje zat!
Beter kan ik het niet omschrijven. Na de behandeling voelt mijn paard gewoon veel losser in haar bewegingen. Ik laat Annemarijn nu 1x in het half jaar even langskomen. Gewoon om even te controleren hoe m’n paard in d’r velletje zit. Zijn er dingen die ik zelf misschien gemist heb? Ik zou het iedereen aanraden!

Inmiddels starten Naomi en Whinney succesvol in de dressuur in de M2 met 9 winstpunten.

(Naomi, juni 2013)

image001

Patrice

Hai Annemarijn, hier weer even een update van Patrice.
Het gaat in 1 woord: GEWELDIG!!!! Wauw, wat loopt ze heerlijk! We zijn weer lekker aan het werk in de bak. Wisselen het vaak af met buitenrijden en af en toe een sprongetje.
Tries is super soepel, super voorwaarts en maakt mooi haar passen af. Dit is erg lang geleden!! Zo ontzettend blij mee. Haar hoofd-hals houding was altijd ontzettend onrustig, na jouw bezoek draagt ze haar hoofd netjes zelf en is erg constant in aanleuning echt super. Linker stelling vind ze nog wel lastig ( ze loopt nog liever in rechterstelling) maar ze accepteert het nu als ik haar in linkerstelling vraag. Dit nam ze voor jouw bezoek niet aan. Ik ben echt helemaal in de wolken met hoe ze loopt en beweegt nu .
Tries is helemaal happy, wij zijn helemaal happy, echt helemaal genieten!

(Chantal, juni 2013)

303082_10151773452680116_314499695_n

Blanche

blancheEn toen kwam Blanche-le-Blanc in ons leven.

Een lieve vierjarige draversmerrie die niet hard genoeg liep (of wilde lopen..). De tweede week na haar komst op stal kwam Annemarijn Laan op ons verzoek om haar te behandelen. Enerzijds preventief omdat ze ‘omgeschoold’ moest worden en anderzijds om te kijken of ze in haar trainingsleven wellicht blokkades of andere problemen had opgelopen.
Annemarijn heeft haar uitgebreid behandeld op haar eigen rustige wijze. Rust en ontspanning bij de pony, duidelijke uitleg of juist overleg en vragen voor de eigenaar. Conclusie een gezonde pony met een kleine blokkade bij haar staart die inmiddels was behandeld. De omscholing kon beginnen.
Na vijf maanden ontstonden wat problemen bij het inrijden; protest en bokgedrag. Ook was de stand van haar hoeven door de hoefsmid inmiddels fasegewijs aangepast. Kortom veel veranderingen in haar lijn en leven.

In aansluiting hierop én om uit te sluiten dat er lichamelijke redenen waren voor haar gedrag kwam Annemarijn haar voor een tweede keer behandelen. Meer spanning dit keer maar Annemarijn liet zich niet uit het veld slaan en met veel geduld wist ze alle wervels te pakken te krijgen. Wederom een prima resultaat. Na een week rust en op advies van Annemarijn zijn er aanpassingen aangebracht in de training en is een extra kuur voor de lever gegeven om haar te ondersteunen.
Stapje voor stapje verder met deze jonge pony. De volgende afspraak staat in de planning om haar optimaal te begeleiden in deze ingrijpende omscholing van loopmachine naar gezellige veelzijdigheidspony.Vanzelfsprekend onder de deskundige begeleiding van Annemarijn Laan!

(Marike, april 2013)

facebook-logo-square twitter-logo-square linkedin-logo-square2 pinterest

Privacyverklaring