Whinney

Drie jaar geleden kocht ik Whinney. Ik kwam vers van de manege, maar ik dacht dat ik met jaren ervaring het allemaal wel wist. Maar ik was verstandig, dus ik ging op zoek naar een paard dat ook al wat ervaring had. Één paard bekeken en meteen verliefd. Dus Whinney ging mee naar huis. Mijn én haar ervaring vielen een beetje tegen. Whinn liep het liefst zonder verbinding, met een weggedrukte rug, in haar eigen houdinkje. Bloed, zweet en tranen heeft ze me gekost. Ik kreeg er geen grote volte uit zonder te bokken.

Omdat ik Annemarijn al heel lang kende, heb ik haar gebeld om eens bij mijn paard te komen kijken. Ik was nog een beetje huiverig, want ik wist maar weinig van osteopathie. Ik had wel wat gehoord over grote hamers en wervels weer op z’n plek slaan. Maar gelukkig viel dat alles mee. In alle rust werd mijn merrie (die soms best een drama-queen kan zijn) behandeld. Niks grote hamers, maar gewoon alleen twee handen. Maar heel rustig het lichaam afvoelen, waar het probleem zit, en dat behandelen.

Na de behandeling eerst een weekje rustig aangedaan, en toen weer gaan rijden. Het verschil was duidelijk te voelen. Ik heb meteen Annemarijn gesmst dat het wel leek alsof ik op een golfje zat!
Beter kan ik het niet omschrijven. Na de behandeling voelt mijn paard gewoon veel losser in haar bewegingen. Ik laat Annemarijn nu 1x in het half jaar even langskomen. Gewoon om even te controleren hoe m’n paard in d’r velletje zit. Zijn er dingen die ik zelf misschien gemist heb? Ik zou het iedereen aanraden!

Inmiddels starten Naomi en Whinney succesvol in de dressuur in de M2 met 9 winstpunten.

(Naomi, juni 2013)

image001